A piece of Bavaria –
in the middle of Bremen

A piece of Bavaria –
in the middle of Bremen

The Edel Weiss restaurant – for those very special dining moments

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It is not for nothing that the saying “The way to a man’s heart is through his stomach” has been around for centuries. Food is well-being, warmth, comfort. Down-to-earth dishes, hearty drinks and an ambience that invites you to linger … all this has become rare in today’s world. Instead, time is lacking at all corners and ends, especially time for enjoyment.

But our restaurant Edel Weiss is one of the pleasant exceptions. As soon as you enter the restaurant in the heart of Bremen, you feel transported to one of those ski or alpine huts – to the place where you might still find one of the now rare flowers on the hillside that coined our name. With us you are surrounded by a warm atmosphere and honest hospitality, two important qualities that we brought from Tyrol to Bremen. Take a seat in the rustic coziness, look around in peace and let the impressions take effect on you.

We would like to point out that bachelor parties are not possible in our house.

Book a table directly now

Table reservations are only valid for dining guests and are booked for 2 hours, for groups of 8 or more for 3 hours, after which your table may be taken again. From 20:00 you sit with us for an unlimited time.

If you would like to stay with us longer if you book early, please let us know in advance.

We are looking forward to your visit! Your team from Restaurant Edel Weiss Bremen.

Speisekarte

Speisekarte
Suppen & Salate
Kartoffel-Käsesuppe
Gekocht mit Kartoffeln, Speck, Lauch und Sahne
6,70 €
Bayerische Leberknödelsuppe
Hausgemachter Leberknödel, serviert in einer kräftigen Rinderbrühe
6,70 €
Frischer Salat klein 4,10 €
Frischer Salat groß 6,90 €
Bayerischer Wurstsalatmit Zwiebeln in Essig und Oel ,Bauernbrot u. Butter 9,90 €
Schweizer Wurstsalat mit Zwiebeln, Käse in Essig und Oel ,Bauernbrot u. Butter 11,40 €
Für unsere kleinen Besucher
Zu allen Kindertellern reichen wir Salat und Pommes frites
“Zugspitz“ : kleines Schweineschnitzel 8,80 €
“Alpenmax“ : 5 St. Nürnberger Bratwürstchen 8,80 €
1 St. Nürnberger extra dazu 0,80 €
“Chiemsee“:  4 St. Fischstäbchen 8,80 €
Bodenständiges
Bauernbrat’l “Tante Wally“
Eingelegter Schweinenacken im Ganzen gebraten, dazu reichen wir Biersauce, hausgemachten Rotkohl und Knödel
16,50 €
Rinderroulade „“Trudi“

Gefüllt mit Zwiebeln, Speck, Gurke und Senf, mit hausgemachtem Rotkohl und hausgemachten Knödel

19,50 €
Straubinger “Hax‘npfeffer“

Zartes Haxenfleisch, mit grünem Pfeffer in Rahmsauce, Salat und hausgemachten Spätzle

16,90 €
Gebackener Leberkäse

Serviert mit hausgemachten Bratkartoffeln und Spiegelei

15,90 €
Ganze Schweinehaxe 1000g

Serviert mit Biersauce und Brot

16,80 €
Ganze Schweinehaxe 1000g

Serviert mit Biersauce und hausgemachten Knödel

19,30 €
1 Portion Sauerkraut oder Rotkraut 3,00 €
Schmankerl’n
Warme Bayerische Brezel 2,70 €
Extra Butter oder Kräuterbutter 0,80 €
Obazda

Aus dem Camembert mit Zwiebeln, Kümmel und Paprika, dazu Brot und Brezel

9,80 €
Weißwurst

Zwei Weißwürste in Salzwasser serviert, dazu Brezel und süßer Senf

8,10 €
1 Stück extra Weißwurst dazu 2,90 €
Berg Vesper

Kalter Braten, Leberkäse, Schmalz, Obazda, Radi, Radieschen, Meerrettich, Brot, Butter und Bretz,n

14,90 €
Hausgemachtes Schweineschnitzel 250g

Mit Zitrone, Salat und Pommes frites

17,60 €
Hausgemachtes Schweineschnitzel 250g

Mit Zitrone, Salat und Pommes frites und Champignons

20,60 €
Ohne Fleisch geht’s auch
Krautspatzen

Hausgemachte Spätzle mit Weißkohl, Zwiebeln und Edamer in der Pfanne geschmort, dazu Salat

14,50 €
Rosenheimer Babykartoffeln

Ausgesuchte kleine geräucherte Pellkartoffeln mit frischem Rosmarin in Butter gebraten, Salat, dazu Kräuterquark und Knobi Dip

11,90 €
Fladen – die Bayerische Pizza
Alle Fladen haben als Grundlage: Zwiebeln, Schmand und Edamer Käse.
Fladen mit Speck 11,50 €
Fladen mit Paprika und Tomaten (vegetarisch) 11,50 €
Aus Fluss und Meer
Lachsfilet in der Folie

Angerichtet mit Gemüse, Zwiebeln, Knoblauch,, frischen Kräutern und Kartoffeln

19,80 €
Bremer Pannfisch

In der Pfanne serviert mit Senfsauce, Bratkartoffeln und Salat

18,50 €

 

Vom Lavagrill
Edel Weiss Pfanne

Drei Schweinefilets mit frischen, gebratenen Champignons und deftigen Bratkartoffeln in der Pfanne serviert, Salat

25,50 €
Argentinisches Rumpsteak, 200g

Serviert mit Kräuterbutter, Salat und Pommes frites

25,80 €
Argentinisches Rumpsteak, 300g

Serviert mit Kräuterbutter, Salat und Pommes frites

33,90 €
Holzfällersteak, 250g

Eingelegtes Nackensteak mit frischem Gemüse, Champignons, Kräuterbutter und Schwenkkartoffeln in der Pfanne serviert

16,80 €
Dessert
a so ein Schmarrn, sprach der Kaiser

Mit Rosinen, Mandeln und Zwetschgenröster serviert

6,50 €
Heiße Zimtpflaume

Mit Walnusseis und Schlagsahne

6,10 €
Palatschinken

Mit Marillenmarmelade gefüllter Pfannkuchen , serviert mit Vanilleeis und Sahne

6,50 €
Friesenbecher

Mit Rum-Rosinen, 2 Kugeln Vanilleeis und Sahne

5,90 €
Eis mit heißen Vanille-Kirschen

2 Kugeln Vanilleeis mit Kirschen und Sahne

5,50 €
Verwehter Apfel-Strudel

Heiß serviert, mit Vanilleeis und Sahne

6,60 €
Espresso mit Eis

Mit einer Kugel Eis Ihrer Wahl

3,50 €
Eiskaffee oder Eisschokolade

Köstliches Schokoladengetränk oder aromatischer Kaffee,
mit Bourbon-Vanilleeis und Schlagsahne

3,80 €
Menu

Soup

Potatoe – cheese soup Cooked with ham, leek, and cream.

6,70 €

Liver dumplings Liver dumpling in Beef Soup.

6,70 €

For our younger guests

 

“Zugspitz“: small schnitzel

9,80 €

„Alpenmax“:  five sausages

9,80 €

“Chiemsee“:  four fish sticks

9,80 €

Native

Farmer roast “Aunt Wally“ Yummy pork roast, served in a dark beer sauce, with red  cabbage and potato dumpling.

17,50 €

Beef roulade “Trudi“ Beef olive “Trudi“ filled with onion, bacon, pickle and mustard with homemade red cabbage and a dumpling.

20,50 €

Straubinger “Hax‘npfeffer“ Tender pork knuckle meat smothered in peppercorn sauce, served with salad and noodles.

17,90 €

Baked meatloaf Leberkäse Served with homemade fried potatoes salad and egg.

16,90 €

Pork Knuckle 1000g Haxe Whole crisp pork knuckle in beer sauce. Served with bread.

17,80 €

and a dumpling

20,30 €

We can also serve it with Sauerkraut or red Cabbage

3,50 €

Delicacies

Warm bavarian pretzel                    

2,70 €

with butter

0,80 €

Obazda Bavarian cheese with onions, peppers, and caraway, seeds served with bread and a pretzel.

10,50 €

Weißwurst (White sausage) Bavarian white sausages, served in salt water, with sweet mustard and pretzel .

8,60 €

Without meat

 

Krautspatzen Homenade bavarian noodles, fried with white  cabbage, onions, and cheese. Served with salad.

15,50 €

Rosenheimer Babykartoffeln Baby potatoes, freid with rosmary, and butter, served with garlic dip, and herbs quark, salad.

13,90 €

River and Sea

Passauer Lachsfilet (Salmon fillet) fresh vegetables, and potatoes.

20,80 €

The lava grill

 

Edel-Weiss-Pfanne Three pork tenderloins, served with fresh mushrooms and panfried                         potatoes, salad.

26,20 €

Argentinisches Rumpsteak 200g Beef Rumpsteak, served with herb butter, tossed salad and french fries

27,80 €

Rumpsteak 100 g extra              total 300g

35,90 €

Our big schnitzel 250g with lemon, french fries, and salad

Or with fresh mushrooms

21,60 €

The sweet end

 

Schmarrn Ripped pancakes, fried with raisins and almonds

6,90 €

Hot cinnamon plum with walnut ice cream and whipped cream

6,50 €

Palatschinken Thin pancakes with apricot jam, vanilla ice cream, and whipped cream

6,50 €

Tradition according to an old recipe.

The entire restaurant team is committed to traditions, whether it’s Bavarian specialties, Austrian delicacies, and home-style German treats.

We have reinterpreted the old dishes from grandmother’s recipe book for you. 

Our chef prepares delicious turnips or kale with pinkel for you; he reaches into the recipe box and conjures up tasty schnitzel with white or red cabbage and steaming dumplings on the table.

You want to get a whiff of “Wies’n” air while eating?

No problem. Try the Weißwurst (Bavarian veal sausage) in an unusual breading or let yourself be convinced by the Schweinshaxn (knuckle of pork) and Kaiserschmarrn (pancake). You want to “enjoy in moderation”? No problem – the appropriate “glasses” are of course also ready.

And if you would like to join us on a culinary journey further south and to Austria, order a liver dumpling soup, crispy roast pork or something sweet from Austria’s neighboring country from the friendly ladies or the hearty boys.

Let us spoil you with culinary delights

…and look forward to Bavarian specialties, Austrian delicacies and home-style treats in the evening. The restaurant in the heart of Bremen is completely modeled on the style of an alpine hut. Take a seat in the rustic coziness and let the impressions take effect on you.

After a restful night, look forward to a delicious “BREAKFAST”.

It offers you a rich and well-bourgeois selection with egg dishes, coffee specialties and many other delicacies the perfect start into the day.

My place, your place – 1st place for Hotel and Restaurant Edel Weiss! (German Video)

Anyone who watched the TV show “Mein Lokal, dein Lokal” (My restaurant, your restaurant) could sympathize with us: In the restaurant duel, it was all about convincing the other restaurant owners across the board.

In the end, we proved that the high quality of our products, the extreme delicacy in the preparation, the friendliness and also the lovingly rustic ambience deserved the 1st place in this competition. Therefore, today we are happy to invite you with a smile and say:

“Join us – at the top, where the edelweiss blooms!”